Čoko-malina koláč

29.1.16

IMG_4250
Jsou dva časopisy s recepty, které jsou vážně dobré a to Apetit a Albert. Tenhle recept je z Alberta z únorového čísla tohoto roku, takže jsem ho schovávala opravdu dlouho. Hlavním důvodem bylo, že byla zima a maliny prostě nerostly a v obchodech byly drahé. Ale teď koncem léta se nám v ledničce miska malin objevila, tak jsem vyhrabala tenhle recept, koupila ingredience a dala se do pečení.

IMG_4238

Potřebujeme:
  • kulatou pečící formu
  • 250g karamelových sušenek (takových těch Lotusek ke kávě)
  • 70g másla (změklého)
  • 450g kvalitní tmavé čokolády
  • 500g (2 kelímky) smetany ke šlehání (šlehačky, červený obal)
  • 250g čerstvých malin (nebo podle chuti)
  • moučkový cukr (na ozdobu)

Postup:
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Rozbalíme sušenky, dáme je do sáčku a rozdrtíme na jemno paličkou na maso nebo ti vybavenější je můžou rozmixovat v mixéru. Pak do těch drobečků přidáme máslo, zamícháme to a rukama s tím vyplníme tu formu, tak aby směs byla i na krajích. Dáme do trouby a pečeme cca 15 minut než to trochu ztmavne. Pak korpus vyndáme z trouby a necháme ho vychladnout. Čokoládu rozlámejte na kusy do skleněné mísy. Smetanu nalijte do kastrůlku a přiveďte ji do varu. Když smetana začne vřít, tak jí polijete tu čokoládu a metličkou vše mícháte, dokud vám nevznikne hladký hnědý krém. Ten pak ještě za tepla nalijete na korpus a necháte celý koláč odležet v ledničce minimálně 3 hodiny anebo přes noc. Poté koláč dozdobíte malinami, pocukrujete a můžete jíst:)

IMG_4234

IMG_4268

IMG_4258

Dobrou chuť!

You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji, že jste si našli čas a okomentovali tento příspěvek:)